cicle natural2

Fecundació "In vitro" amb cicle natural

A qui va orientat aquest tractament?

Aquesta tècnica representa un recurs en algunes pacients que no han aconseguit desenvolupament multifolicular (varis fol·licles) en tractaments d’estimulació ovàrica. D’aquesta manera es poden augmentar les possibilitats d’embaràs fent ús dels oòcits de la pròpia dona. També pot ser una opció en aquelles pacients en què l’estimulació ovàrica estaria contraindicada, com per exemple quan hi ha  associades determinades malalties de base.

Tot plegat fa que la fecundació “in vitro” amb cicle natural sigui un recurs útil per aconseguir embaràs amb les pròpies gàmetes en algunes pacients orientades prèviament a la donació d’oòcits.

En què consisteix el cicle natural?

Aquesta tècnica de reproducció assistida consisteix en fer un seguiment ecogràfic i analític a una pacient durant el seu cicle ovàric normal. En el transcurs d’aquest cicle i durant la primera fase del mateix (que dura aproximadament 14 dies) la pacient és visitada entre dues i cinc ocasions. Aquest seguiment permet valorar el creixement fol.licular i endometrial, fins que arriba un punt en què es factible l’obtenció de l’òvul que s’està desenvolupant.
Durant tot aquest procés, la pacient no segueix cap tipus de medicació, doncs s’aprofita el cicle natural que la pròpia dona té normalment.
Per l’obtenció de l’òvul, es segueix la mateix tècnica que en la FIV convencional.
La fecundació i la transferència de l’embrió es realitza igual que en els altres casos de fecundació “in vitro”.

Quants cicles naturals es poden fer? Cal esperar molt de temps entre un tractament i un altre ?

No existeix un màxim de número de cicles naturals que es puguin realitzar. No obstant, sabem que si en 6 intents no s’ha aconseguit embaràs, la probabilitat d’èxit en successius tractaments és molt baixa.
D’altra banda, al no administrar-se cap medicació, en cas de no aconseguir embaràs en un intent, es pot tornar a intentar amb el següent cicle sense necessitat d’esperar més temps.